אני ח"כ גבי לסקי. אני עו"ד לזכויות אדם. בעבר כיהנתי כמזכ"ל "שלום עכשיו" וכחברת מועצת העיר ת"א-יפו, שם הייתי יו"ר הועדה שלוויון מגדרי ויועצת רה"ע לענייני קיימות, ומחזיקה באות זכויות האדם ע"ש אמיל גרינצוויג.
אחרי שנים של פעילות חוץ פרלמנטרית נגד הכיבוש, למען הסביבה, השוויון והדמוקרטיה, הפרדת דת מהמדינה והסולידריות החברתית, אחרי שנים שייצגתי פעילים וארגוני זכויות אדם בבית המשפט, תיק אחרי תיק, הפגנה אחרי הפגנה, החלטתי שיש לשנות את המדיניות מהכנסת. בבחירות האחרונות בחרתם.ן בי לייצג את מרצ בכנסת, ואיתי הבאתי את כל המאבקים.
המאבק למען הדמוקרטיה: בזכות מאות אלפי מפגינות ומפגינים בבלפור, בגשרים ובצמתים, הקמנו ממשלת שינוי. המחאה הגיעה לכנסת והגשתי את הצעת חוק הנאשם שעבר בועדת שרים לענייני חקיקה. עסקתי במאגרי המידע, הגנת הפרטיות, חוק יסוד זכויות במשפט. הובלתי מאבק פרלמנטרי נגד אלימות משטרתית. העברתי את חוק המכת"זיות בקריאה ראשונה, והתחלתי תהליך לביטול סעיף העלבת עובד ציבור כדי להפסיק את ניצול הכוח של המשטרה.
המאבק בכיבוש: גם מתוך הקואליציה המורכבת הזאת אני המשכתי להלחם לסיום הכיבוש ולמען זכויות אדם. נאבקתי נגד הקמת מאחז אביתר, והצלחתי להביא לפירוקם של מאחזים לא חוקיים נוספים. הבאתי לדיונים בועדות ובמליאה את אלימות המתנחלים ואי-אכיפת החוק נגדם. טיפלתי בפתיחת שערים חקלאים בשטחים, פניתי כדי לעצור את הטרנספר והאימון בנשק חי במסאפר יטא. ממשיכה לפעול נגד מעצרי ילדים פלסטינים.
המאבק למען הסביבה: הקמתי את שדולת הנחלים ואת השדולה למען העצים, צל והצללה. הבאתי לדיונים את זיהום בז"ן והנזק למפרץ חיפה, את איסור המשלוחים החיים ונאבקתי כתף אל כתף עם החקלאים כדי לקדם רפורמה בתיאום עם החקלאים, ולא מעל לראשם. פעלתי בחקיקה למען סביבה נקייה והבאתי הצעה לסגירה קצא"א כדי שגם ילדינו יהנו ממדינה נקייה ולא מזוהמת.
המאבקים החברתיים: הקמתי את השדולה לדיור ציבורי ועם שותפים מנעתי פינוי של כאלף משפחות מדירות ציבוריות, לצד החלטה לרכישת 1700 יחידות דיור ציבורי נוספות והקמת ועדה לתיקון הקריטריונים לזכאות לדיור ציבורי. העברתי את חוק התלוש כדי שכולנו נוכל לעקוב אחר מימוש זכויותינו. המשכתי את דרכו של אילן גילאון ז"ל כשהגשתי את הצעת החוק שלו להשוואת קצבת הנכות לשכר המינימום, ואני מהמובילות והיוזמות של הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ל40 ש"ח לשעה.
הייתי ממגבשות הרפורמה בהפלות, הקמתי את השדולה לתרבות הישראלית, פועלת נגד אלימות משטרתית כלפי אוהדי ההכדורגל ופעילה בכל המאבקים שמאפיינים אותנו, את מרצ.
בכל המדדים החוץ פרלמנטריים אני בולטת בין הח"כים החרוצים במשכן. אתםן שלחתםן אותי לעבוד, וזה מה שאני עושה בכל יום מחדש.
צריכה אותכן ואותכם איתי כדי להמשיך לייצג את הדגלים של מרצ, מהכנסת.
תודה